سالانه بیش از یک میلیون نفر در اثر قرار گرفتن در معرض دود دخانیات فوت می‌کنند

5 خرداد 1403
کارشناس مسئول سلامت روان شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتی گفت: سالانه بیش از یک میلیون نفر در اثر قرار گرفتن در معرض دود دخانیات فوت می‌کنند.

   راحیل زنده بودی در گفت‌وگو با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتی گفت: طبق آمارهای منتشر شده از سوی سازمان بهداشت جهانی(WHO) 22.3 درصد مردم جهان از دخانیات استفاده می‌کنند که از این تعداد 36.7 درصد مرد و 7.8 درصد را زنان تشکیل می‌دهند.

   کارشناس مسئول سلامت روان شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتی افزود: سالانه بیش از ۸ میلیون نفر به دلیل استفاده از دخانیات جان خود را از دست می‌دهند که 1.3 میلیون نفر آن‌ها سیگاری نیستند، اما در معرض دود سیگار دیگران قرار دارند.

   وی که به مناسبت هفته ملی دخانیات با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتی گفتگو می‌کرد به شعار این هفته با عنوان «حفاظت از کودکان در برابر دخانیات و مسئولیت همگانی» اشاره کرد و گفت: دود سیگار به سه نوع دود دست‌اول، دست دوم و دست سوم تقسیم می‌شود.

   زنده بودی افزود: دود سیگار ترکیبی از بیش از هفت هزار نوع ماده شیمیایی است که ۲۵۰ مورد از آن‌ها سمی بوده و حدود ۷۰ مورد به‌عنوان ماده سرطان‌زا شناسایی شده‌اند که این دود مضرّات بسیاری برای گروه‌های سنّی مختلف دارد، اما از آنجایی که کودکان و خردسالان آسیب‌پذیر هستند، تأثیر مواد سمی موجود در دود دخانیات بر آن‌ها بیشتر است.

این کارشناس مسئول سلامت روان گفت: دود دست‌اول سیگار، همان دودی است که فرد با کشیدن سیگار آن را به درون ریه‌های خود استنشاق می‌کند، دود دسته دوم به دود سمومی می‌گوییم که در آن محیط افراد فرد سیگاری، توسط دیگران استنشاق می‌شود و بسیار مضر است و دود دسته سوم مواد سرطان سمومی است که بر روی اشیا البسه اطراف محل استعمال دخانیات باقی‌مانده و تا مدت‌ها آثار زیان باری بر جای می‌گذارد.

   زنده بودی اضافه کرد: با وجود ۷۰ نوع ماده شیمیایی سرطان‌زا و ۲۵۰ ماده سمی، واضح است که هوا و محیط اشباعی با دود دست دوم و دست سوم برای هر فردی، به ویژه کودکان، خطرناک و ناامن است.

   وی تصریح کرد: خانواده نخستین نهاد اجتماعی است که فرد در آن پا به عرصه زندگی می‌گذارد و اولین پایه‌های تربیت و تعلیم در آن گذرانده می‌شود و لذا مهم‌ترین نهادی است که در پیشگیری از اعتیاد و گرایش به دخانیات مؤثر است و ارتباط ضعیف بین والدین با فرزندان و گوش نکردن به مشکلات آن‌ها، عدم رفع نیازهای عاطفی آنان و گسستگی عاطفی می‌تواند آسیب‌های جدی به‌سلامت روان کودک وارد کرده و او را مستعد رفتارهای پرخطر از جمله مصرف دخانیات نماید.

   کارشناس مسئول سلامت روان شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتی ضمن تشکر از فعالان عرصه پیشگیری از مصرف انواع دخانیات خاطرنشان کرد: عموم جامعه ضمن رعایت حق مسئولیت همگانی از کودکان و نوجوانان در برابر دخانیات محافظت نمایند.


   

تاریخ بروز رسانی:   6 خرداد 1403

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >