مهندس پرویز احمدی گفت: یکی از مهمترین عوامل افزایش ابتلا به سالک به افزایش موارد استفاده از کودهای مرغی در مزارع شهرستان، مربوط می شود.
وی با اشاره به اینکه بیشترین موارد ابتلا در سطح شهرستان دشتی در مناطق کاکی و بادوله بوده افزود: بیشترین موارد ابتلا از نظر رده سنی در رده زیر 10 سال بوده است.
وی هزینه های تحمیل شده بر سیستم بهداشت و درمان و خانواده ها و نیز آثار و عوارض روحی روانی را از مهمترین تبعات شیوع این بیماری دانست .
کارشناس مبارزه با بیماری های واگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتی نیز در این جلسه گفت: پشه خاکی ناقل انگل بیماری سالک است و از مواد آلی در حال فساد، اماکن مخروبه، محل های انباشت کودهای مرغی و انسانی می توان به عنوان مهمترین محل های تکثیر تخم این پشه ناقل نام برد.
رضا حسین زاده به اقدامات صورت گرفته در زمینه مبارزه با سالک اشاره کرد و افزود: آموزش بهورزان، درمان تمامی افراد مبتلا، تهیه دو دستگاه کرایو تراپی و همچنین پمپ های سم پاش و مه پاش برای مراکز خدمات جامع سلامت از اقدامات صورت گرفته در این زمینه بوده است.
وی همچنین به لزوم جلوگیری از ورود کودهای فلّه مرغی، پوشاندن کودهای حیوانی انباشته شده در مزارع، تسطیح ساختمان های مخروبه و ساماندهی سگهای ولگرد بعنوان یکی از مخازن انگل بیماری سالک تأکید کرد.